четвъртък, 7 април 2011 г.

YouTube плаща 100 милиона долара за създаването на оригинални клипове


Информационният гигант Google планира големи промени в своя видеопортал YouTube. Те ще включват голяма инвестиция в оригинално съдържание и пълна промяна на началната страница и на начина, по който е организирано съдържанието, предава Mashable, цитирайки вестник Wall Street Journal.

Целта на голямата промяна е да бъдат задоволени желанията на потребителите, които очакват любимият им сайт да следва тенденциите при развитието на мултимедията в интернет. Промените ще опитат да поставят YouTube в директна конкуренция с ефирната и кабелната телевизия. Ще бъдат обособени специални канали, които да се доближават максимално до телевизионните.

Налице ще има поне 20 канала от новия тип, които ще бъдат захранвани само с професионално съдържание, в което YouTube ще направи инвестиция от 100 милиона долара. Сайтът и в момента е водещ на световния пазар, но след промените ще затвърди допълнително абсолютната си хегемония. Няма конкурент на YouTube, който да може да извади подобна сума пари и да я вложи в собствени оригинални клипове.

Сред специалните канали ще има и такива, които са генерирани от клипове на потребители.

Google опитва да вкара повече качествено съдържание във видеопортала за да може да привлече парите на рекламодателите. Проблемът е, че компанията не иска да плаща високите такси, които са необходими за откупуването на права за филми и телевизионни предавания. Поради тази причина е взето решение усилията да се насочат към собствено уникално съдържание.

Преди по-малко от месец стана ясно, че YouTube ще вложи един милион долара за да финансира най-перспективните си звезди, които произвеждат популярни и авторски клипове.

източник: kaldata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар