четвъртък, 7 април 2011 г.

Нов WordPress

В мрежата вече е достъпна версия 3.1.1 на скрипта за създаване на блогове Wordpress. Новата версия беше очаквана с нетърпение от потребителите, тъй като основните промени в нея са свързани с подобряването на сигурността. Оправени са и много от по-обикновените бъгове, предаде Mashable.

WordPress е безплатен скрипт, с който хората могат да създават свои блогове. С негова помощ често се създават и много други типове сайтове. Благодарение на множеството разширения на функционалността, разработени от трети лица и компании, WordPress може да бъде използван за създаването на новинарски сайтове, места за пускане на обяви, онлайн магазини и още. WordPress е една от най-популярните готови платформи за създаване на интернет сайтове. Отличава се с изключително интуитивното си управление, което го прави още по-достъпен.

Ето някои от ключовите новости в новата версия:

- подобрена е сигурността при качване на мултимедия
- производителността също е усъвършенствана
- оправена е поддръжката на IIS6
- оправени са някои проблеми с пермалинковете
- направени са промени с цел избягване на несъвместимостта с някои плъгини

Предишната версия WordPress 3.1 беше пусната през месец февруари и постигна впечатляващите 4.5 милиона изтегляния. Дори на потребителите, които нямат никакви проблеми при използването на старата версия се препоръчва да направят ъпгрейд към новата, тъй като в нея екипът по сигурността на WordPress е закърпил три важни проблема със сигурността.

Обновяването до най-новата версия може да се извърши автоматично с вградения инструмент, който може да бъде намерен в администраторския панел на всеки сайт, който е базиран на WordPress.

Няма коментари:

Публикуване на коментар